Vakantiepark: kindvriendelijk, maar ook sfeervol en bijzonder

Deel via:
21-10-2024 - Corine

De vakantiewensen van veel mensen veranderen nogal eens gedurende hun leven. Veel jongeren en young adults houden van avontuurlijke vakanties, waar het ontdekken van onbekende plekken en het nemen van spontane beslissingen belangrijke onderdelen van zijn. Maar ben je wat ouder en wil je met je kind(eren) op vakantie? Dan kan die vrijheid soms ook stress opleveren. Het verkennen van onbekend terrein is prachtig, maar bij voorkeur wel met een basis van zekerheid en comfort. Gelukkig zijn er genoeg vakantieparken te ontdekken, waar een zorgeloze vakantie met een perfecte mix van avontuur en vertrouwde kwaliteit mogelijk is.

Bekende en betrouwbare kwaliteit

Neem bijvoorbeeld Center Parcs. Wat deze vakantieparken zo aantrekkelijk maakt voor gezinnen, is de betrouwbare kwaliteit die je op alle vakantieparken kunt verwachten. Allereerst de accommodaties: je verblijft in comfortabele cottages die van alle gemakken zijn voorzien, van een volledig uitgeruste keuken tot fijne bedden en een eigen terras. Zo heb je het gevoel van thuis, terwijl je midden in de natuur bent.

Ook het subtropisch zwembad is een vast onderdeel van alle parken. Aqua Mundo biedt urenlang zwemplezier voor het hele gezin. Van peuterbaden en glijbanen voor de kleintjes tot wildwaterbanen voor de wat oudere kinderen en volwassenen: het is een plek waar iedereen zich kan vermaken. Daarnaast zijn er de speeltuinen, indoor speelparadijzen en georganiseerde kinderactiviteiten. Terwijl de kinderen zich vermaken, kunnen ouders ontspannen in een spa, of gewoon genieten van de rust van de groene omgeving. 

Verrassende faciliteiten maken elk park bijzonder

Center Parcs staat bekend om de vertrouwde kwaliteit. Maar toch bieden de parken ook verrassende faciliteiten die ieder park uniek maken. Zo kun je in veel parken bijzondere buitenactiviteiten ondernemen, zoals ziplinen door de bomen of boogschieten. Voor de sportieve vakantieganger zijn er talloze mogelijkheden: mountainbiken door de bossen, kanoën op het meer of zelfs een spannende escaperoom waarin je samen met het gezin raadsels oplost. Deze avontuurlijke activiteiten geven je verblijf een extra dimensie, zonder dat je het comfort van een goed georganiseerd park hoeft op te geven.

Daarnaast bieden sommige parken unieke natuurbelevenissen, zoals het ‘Wildlife Watching’. Hierbij ga je samen met een gids op zoek naar dieren in het park. En heb je al eens een overnachting in een speciale boomhut overwogen? Deze onverwachte elementen zorgen ervoor dat er ook voor avontuurlijke gezinnen genoeg te beleven valt. Zonder dat je daarvoor ver hoeft te reizen of allerlei risico’s hoeft te nemen. 

Kindvriendelijk in combinatie met sfeer en avontuur: een win-win

Een vakantiepark zoals Center Parcs combineert het beste van twee werelden: de betrouwbaarheid van bekende faciliteiten, zoals comfortabele accommodaties en zwemparadijzen, met verrassende avontuurlijke activiteiten die je vakantie net dat beetje extra geven. Zeker als je met jonge kinderen reist, is het fijn om die balans tussen avontuur en zekerheid te vinden. Bij Center Parcs krijg je een vakantie vol plezier, avontuur én comfort, waar iedereen in het gezin met volle teugen van kan genieten. Hier vind je vakanties of kortere trips die zowel leuk zijn voor de kinderen als ouders!

Willen jullie op fietsvakantie en eigen fietsen meenemen? Lees dan deze handige tips!
Een vakantie is natuurlijk heerlijk, maar het plannen van een vakantie met kinderen kan nog weleens een uitdaging zijn. Lees snel verder waar je allemaal aan moet denken!
Ook voor kinderen kan een bezoek aan de sauna gezondheidsvoordelen hebben! Met deze tips weet je waar je op moet letten.